Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Πως Θεραπεύονται οι Ιώσεις-Απλά Μέτρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πως Θεραπεύονται οι Ιώσεις-Απλά Μέτρα!
Θραύση κάνουν το τελευταίο διάστημα οι ιώσεις. Μικροί και μεγάλοι έχουν κρεβατωθεί αφού ταλαιπωρούνται από τα βασανιστικά συμπτώματα τους. Η μύτη τρέχει το κεφάλι πάει να σπάσει και ο πυρετός δεν υποχωρεί με τίποτα.



Oι αγκαλιές, τα φιλιά, οι χειραψίες, καθώς και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους, αποτελούν τους ιδανικούς τρόπους μετάδοσης των ιών του κρυολογήματος, που κατά κανόνα εμφανίζονται το χρονικό διάστημα που διανύουμε τώρα και διαρκούν έως τους επόμενους τρεις μήνες.
Πως θα υποχρεώσετε γρηγορότερα τον ιό να κάνει τον κύκλο του και να σας απαλλάξει όσο τον δυνατό γρηγορότερα από την παρουσία του ;

Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να βγει νικητής στην μάχη κατά των ιών, είναι απαραίτητο να λάβετε ορισμένα απλά μέτρα που θα «υποχρεώσουν» τον ιό να κάνει γρηγορότερα τον κύκλο του!
ναι στην ξεκούραση
Στην περίπτωση που επιχειρήσετε να περάσετε το κρυολόγημα στο πόδι καλό είναι να μην το επιχειρήσετε αφού η σωματική και η ψυχική κόπωση είναι σύμμαχοι των ιών.
Για να το ξεπεράσετε γρηγορότερα ξεκουραστείτε για μια ή δυο ημέρες στο σπίτι, σε ζεστή ατμόσφαιρα.
ναι στα υγρά
Όσο περισσότερα υγρά τόσο το καλύτερο. Oι ειδικοί συνιστούν να πίνετε ακόμη και δυο λίτρα νερό την ημέρα καθώς συμβάλλουν στη ρευστοποίηση και στην αποβολή των εκκρίσεων από το λαιμό και τη μύτη. Εκτός όμως από νερό, μπορείτε να πίνετε φρεσκοστυμμένους χυμούς φρούτων, αλλά και ροφήματα όπως τσάι ή χαμομήλι .Όπως αναφέρουν κατηγορηματικά οι ειδικοί η βιταμίνη C που περιέχουν τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα λεμόνια θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού.
ναι στην πρωτεΐνη
Για την καταπολέμηση των ιών οι ειδικοί συστήνουν στους κρυολογημένους να τρώνε σούπες από κοτόπουλο ή μοσχάρι.
ναι στις εισπνοές
Για να ανακουφιστείτε κάνετε εισπνοές πάνω από μια λεκάνη με καυτό νερό και αν η κατάσταση δεν πάει άλλο χρησιμοποιείστε αποσυμφορητικά σπρέι τα οποία μπορεί να σας ανακουφίσουν από τη ρινική συμφόρηση.
ναι στις γαργάρες
Για να ανακουφιστείτε γρήγορα από τον πονόλαιμο μπορείτε να κάνετε τρεις φορές την ημέρα γαργάρες με αλατόνερο ή χαμομήλι, τα οποία δρουν αντισηπτικά.
Ναι μεν αλλά
Για να ρίξετε τον πυρετό μπορείτε να πάρετε αντιπυρετικά αλλά αντιβιοτικά μόνο στην περίπτωση που τα συστήσει ο θεράπων ιατρός.
iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου